Omenapäivänä esitellään Hovilan perinnelajikkeiden historiaa, kulttuuritaustaa, jalostamista, viljelykokemuksia sekä tarjoillaan maistiaisia nyt satoa tuottavista lajikkeista – mehuakin on puristettu jo tämän vuoden sadosta. Kiireettä kasvatettuja taimiakin on saatavilla hyvä valikoima – maankuulusta Sagulinin päärynäomenasta ja Mustialan erikoisuuksista tavanomaisimpiin Loboihin. Maistiaisia on tarjolla useista harvinaisistakin lajikkeista: Sävstaholm, Bergius, Gallen, Sugisdessert, Ruskea kaneli, Keltakaneli, Punakaneli, Lepaan liereä, Suislepp, Moskovan päärynäomena, Sagulinin päärynäomena, Pekka ja Samo. Hedelmiä on nähtävillä muistakin lajikkeista, esim. useat talvilajikkeet eivät ole vielä kypsyneet maisteltaviksi tai satoa on tullut vain niukasti. Näitä ovat esim. Eppulainen, Åkerö hassel, , Diamond, Kavlås, Ola, Oranie, Tohoku, Rubin ja Signe Tillisch.