Puutarha on mukana Avoimet puutarhat-tapahtumassa ja on avoinna 17.7.22 klo 13 – 17. Noin klo 13 alkaa Matti Torkkomäen esitys puutarhan perustamisesta, valituista lajikkeista ja erikoisuuksista – myös käytännön hoito- ja varttamisesimerkkejä. Saatavilla on myös omenapuun taimia, muutamia harvinaisempiakin.

Viidenkymmenen omenalajikkeen perinnepuutarha alkaa tuottaa satoa. Kesän 2021 sato ei ollut kovin runsas, mutta hyvälaatuinen. Kauden suosikkeina mm. Diamond, Suislepp, Talvikaneli, Mustialan valkea ja punahehkuinen Åkerö Hassel, jotka raikkaan makoisia yhä marraskuussa. Talvikin yli kaksisataagrammaisten kypsymistä kylmiössä odotellaan. 

Puutarhaesittely on ryhmien varattavissa ja sadon kypsyessä tarjolla on myös maistiaisia. Jäljittelemättömiä makuelämyksiä tarjoavat tavanomaisten lajien lisäksi mm. Amorosa, Auksis, Diamond, Eppulainen, Kavlås, Gallen, Junost, Konsta, Lepaan liereä, Moskovan päärynäomena, Mustialan valkea, Pekka, Pärnyn syysomena, Rubin, Rupert, Sandra, Sagulinin päärynäomena, Studentskoje, Suislepp, Tallinnan päärynäomena, Sugisdessert, Bergius, Sävstaholm ja Åkerö Hassel. Kotiinviemisiä sadon mukaan. Saatavilla on myös perinnelajien taimia.

Kuvassa komeilee Moskovskaja zimnoje, joka voi tuottaa jopa yli kolme sataa grammaisia hedelmiä – säilyvät reippaasti yli joulun, aina helmikuulle saakka.

Perinneomenalajikkeista on ryhmille tarjolla myös kuvaesitys, jossa on runsaasti tietoa myös omenien jalostamisesta (varttamisesta), omenalajikkeidemme historiasta ja niiden tiestä maahamme.