Näyttelyt 2018

Muistojen kultaa – nuoruuden hurmaa

Matka muistojen maille jatkuu. Näyttelyä on laajennettu ja täydennetty. Uuten osastona on avattu pirteän värikäs aikakauden keittiö.

Muistojen kultaa – nuoruuden hurmaa 1950 – 1960 –luvuilla on ollut riemukas kokemus näyttelyn järjestäjille. Vieraat saapuvat meille omine elämäntarinoineen ja kokemuksineen – ja haluavat välittää kokemuksensa myös meille.

Aikakaudella eläneiden ilme kirkastuu. Näyttelyvieraiden aikuiset lapset hämmästyvät. Lasten ja jopa lastenlasten mielestä kyllästymiseen saakka puhutut aiheet alkavatkin nyt elää…

Päärakennuksen näyttely

Avasimme 6.7.18 Liisa Vitali 100 -näyttelyn, joka oli avoinna 29.7 saakka. Näyttely sai erinomaisen vastaanoton. Useat vierailijat olivat virittäytyneet näyttelyn tunnelmaan Vitalin viehättävin, ajattomin koruin. Taiteilijan elämäntyö houkutteli vieraita kesäretkelle sekä läheltä että  kaukaa.  Nyt näyttely on purettu.

Tunnetun korutaiteilijan syntymästä tuli tänä vuonna kuluneeksi sata vuotta.  1960-luvulta alkaen Vitalin usein luonnosta innoituksen saaneet korut herättivät laajasti ihastusta. Maanläheinen ja ehkäpä hieman julkisuutta karttavakin taiteilija sai innostuneen vastaanoton myös rajojemme ulkopuolella.  Näyttely esitteli Vitalin tuotantoa laajasti ja moninaisesti vanhan kartanorakennuksen rauhaisassa miljöössä. Historian ohella myös yhä tuotannossa olevat korut esittäytyivät. Juhlanäyttelyssä ensiesiteltiin myös uusia koruja ja tekstiilejä.