Kartano- ja näyttelyelämyksiä

Kartanon vanha päärakennus restauroitiin näyttely-, kokous- ja juhlatilaksi. Viiden näyttelykesän perusteella uskomme, että 1800-luvun aito tunnelma ja jopa moderni muotoilu tukevat hyvin toisiaan. Ne luovat yhdessä kokonaiselämyksiä, joihin neutraalissa näyttely-ympäristössä olisi vaikea yltää.

Monien kävijöiden mielestä kartanon päärakennus, sen restaurointi ja 1600-luvun alusta tähän päivään ulottuva tarina ovat jo oma näyttelynsä, johon on miellyttävä eläytyä. Tämän tunnustuksen otamme kiitollisina vastaan. Luulimme, että vanha rakennus pelastettiin viime hetkellä, mutta ehkä menneisiin aikoihin syttyneen yleisen kiinnostuksen vuoksi kunnostuksen oikea aika olikin juuri nyt.

Vanhat perinnekukat, erityisesti monimuotoiset pelargonialajikkeet ovat osa sisustustamme. Useimmat niistä eivät ole geneettisesti talon vanhaa kantaa, mutta kylläkin lajikkeita, joita täällä on aikaisemmin kasvanut. Monet perinnekukista olemme saaneet lahjoina tuttaviltamme ja vierailtamme, mutta täydennystä on hankittu myös alan harrastajilta. Kartanon pelargoniat ja niiden hoito talven ylitse on emännän erityisharrastus.